неделя, 14 август 2022 г.

Чернова Насо 7_1

7


кои бяха влиятелните? Насо не искаше да се фокусира върху това и всичко свързана с тях за него бе важно какъв живот важен неговия живот Какво Той иска и как може да да направи в него влиятелните бяха като природните стихии или по-точно бедствия които Господ изпраща и трябва да се научим да живеем въпреки това и да се справяме с тях макар че толкова силно влияе влияе ехо върху живота му за него те бяха без значение всъщност това бе тяхната сила да се опитат да станат център в живота на отделния човек и масата хора така че да изглеждат най-важното нещо в живота без което той би бил немислим Насо не знаеше какво щеше да се случи в бъдеще с него Той беше под непрекъснат натиск както в наше време наричат тормоза А преди наричаха това репресии само че сехгабеше по йезуитско и външно се запазваше някакъв благови каква благовидна фасада използваха се съвременни технологии Насо правеше каквото трябва пък да става каквото ще щеше да се бори докато може знаеше че ще продължи да избира свободата Сократ ли бе казал че човек винаги има избор дори този Това е изборът да умре системата можеше да го унищожи но нямаше да и позволи да го направи част от себе си да го направи чарк един от чарковете са твоя механизъм.

Това което на 100 можеше да предполага за онези там на върха на глобалната пирамида най-влиятелните да е че те са инфантилни в смисъл че не можеха да бъдат независими да се приспособят сами към средата те са опитваха да си осигурят заместител на майката - като майката за невръстно дете, да е винаги подръка, да се грижи и посвещава изцяло на обслужване на неговите нужди те бяха зависими от Пирамидата-мсйка за оцеляването си зависими от властта си и от подвластните им в тях без тях те не можеха те щяха ли да бъдат нещо може Халите си осигурят прилично съществуване без тях вероятно отговорът е Не ако занемяха подчинените си хора с роботи те щяха да бъдат зависими от роботите дели на земята или на друга планета те щяха да продължат да бъдат зависими

Най-важно бе това, което се случваше на отделния индивид, на множеството от отделни индивиди. Изборите, които правеше индивидът в ежедневието. Влиянията, които допускаше отделният индивид върху ума духа и душата си, не само върху тялото си. Преди информационната революция силата бе в масите. Днес масите можеше да бъдат повлиявани, управлявани като климатичното време,, с психологически и технически технологии. Децата, се бяха научили перфектно да управляват "майката". И така я бяха довели до умопобъркване и до очертаваща се скорошна гибел. Технологичните играчки, с които се бяха осигурили, дали щяха да им я заменят?


Имаше поне два погрешни постулата в съвременната система първо че трябва да има изобилие излишък за да е достатъчно и второ че за да успее човек в бизнеса той трябва да убеди и други хора да работят за него сега натоварваше че всъщност човек сам или заедно с най близките си може да си осигури всичко най-важно от което има нужда в живота останалото е екстра без излишъци нямаше да има толкова голямо толкова голям мащаб и населените места и на всичко с което се захваща човек но мащабът се беше превърнал в самоцел и статус на благоденствие и благополучие. Всъщност той правеше невъзможно и отклоняваше вниманието от истинското важното и то бе осъществяване на равновесие и симбиоза с околната среда което значи с природната среда според нас имаше нещо сбъркано в човешкото общество и то бе тръгнало някъде много назад във времето когато вождовете Или тези начело на племето рода са успели да съсредоточат достатъчно ресурси в ръцете си за да си от общността за да си позволят неща които са над недо тъпни за останалите и всъщност лукс.


Заведа на си те винаги са взимали вождовете за пример последните са задавали модата така че обикновените хора са искали да имат същото и правят същото както и техните вождове развитието досега сякаш следваше този модел първо върхушката се изкачва още една стъпка нагоре по стълбицата на лукса на помпозността и лукса а после последните две стават общодостъпни докато вече онези горе са изкачили следващото стъпало социомед обречен с този модел на развитие и приказките за устойчивост щяха да си останат само приказки ако това не се променяше Еко ч екокатастрофа тебе неизбежна влиятелните бяха твърде зависими за да променят нещо и бяха съсредоточили твърде много ресурси за да могат да спрат другите да опитат един нов начин вр те се страхуваха че може да не са на върха на пирамидата която се грижи за тях те няма да оцелеят и бяха твърде егоистични и всъщност слаби за да могат да допуснат и опитат нещо друго. Истинската сила бе ввръщането към човешката природа и човешката същност която бе част от по-голямата екосистема на земята и космоса и това можеше да направи можеха да направят отделни индивиди а не цялото.ю..


Най-важно бе това, което се случваше на отделния индивид, на множеството от отделни индивиди. Влиянията, които допускаше отделният индивид върху ума духа и душата си, не само върху тялото си. Преди информационната революция силата бе в масите. Най-важни бяха вождовете - тези на власт или в опозиция, но стремели се към властта, към върха на социалната пирамида. Днес масите можеше да бъдат повлиявани, управлявани като климатичното време,, с психологически и технически технологии. Децата, се бяха научили перфектно да управляват "майката". И така я бяха довели до умопобъркване и до очертаваща се скорошна гибел. Технологичните играчки, с които се бяха осигурили, дали щяха да им я заменят? Личността, силата на индивида и Изборите, които правеше индивидът - критичната маса от индивиди -, в ежедневието си може би решаваха бъдещето на еволюцията. .



На сарваш е че общността трябваше да помага на индивидите да бъдат по-силни и да осъществят по-добре симбиозата с природната среда да се приспособят да се сливат с нея защото най добро най-добрите лидери на възможно най-добре най-добрите лидери на общността са тези които разбират това и правят точно това да овластяват хората и да им помагат в тази симбиоза сегашния си вид социумът смяташе се смяташе за откъсна откъснал се от природата и се стремеше да я промени управлява и контролира кауза пердута която беше което можеше да доведе до унищожение земята защото вселената бе твърде голяма за да бъде унищожена от един едно самонадеяно самозабравило се свръх егоистично човечество. Вероятно имаше и някакви други фактори които и двигатели за развитието на технологиите освен пазара стремежът към знание развитие Били още В зората на цивилизацията изобретяването е имало място далеч преди появата на парите и пазара то щеше да е в името не на постигане на излишък лукс името на по-добро симбиоза с природата.


Насо не знаеше дали съм би могъл да опита това твърде много пречки имаше по пътя си твърде скъпи за него същества бяха закупени той да е загубил близки Немо или текила които ценеше част от него си отиваше заедно с тях но той знаеше че ще се бори докато може на сварваш човек Как на сода останал жив до сега след като бе видял с подозрителната смърт на мнозина неудобни по една или друга причина. Той предполагаше, че беше заради мистерията на кукери ще те. Вероятно в някакви секретни научни институции лаборатории търсеха и проучваха внимателно подобни паранормални или свръхестествени неща въпреки декларациите за пред обществеността. . макар и не религиозен в тесния смисъл на думата и вярваше че Бог е с него.

.


Няма коментари:

Публикуване на коментар