https://darlimec.com/%d0%b6%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82/
"Ето и два варианта за изпълнение на поста. 🙂 Подготовка: Разделяме един килограм жито (негрухана пшеница или лимец) на 10 равни части. Разделяме за всеки ден по 100 гр. жито (то съдържа всички елементи, необходими за поддържането на живота), три ябълки (за сърцето), девет ореха (за мозъка), шест-осем чаши гореща вода (изворна,5 но не минерална).
Приготвяне на житото:
Вечерта, преди да започнем житния5 режим, измиване хубаво 100 грама жито и го накисваме в хладка вода (стайна температура). Най-удобно ще бъде да се използва стъклен буркан, като могат да се поставят от вечерта и ще бъдат готови на сутринта за консумация. По този начин в тях се активира процесът на покълване, като водата стимулира да& се засилят всички свойства и качества на лимеца. Хубаво би било, ако не се ползва хлорирана вода, а по-скоро изворна или филтрирана. На следващата сутрин внимателно изливаме от термоса само житната вода и я изпиваме на гладно, като може да добавим мед и лимон за вкус.
Житото разделяме на 3 равни части (за закуска, обяд и вечеря). Когато го ядем, можем да си го подслаждаме с мед.5 Учителят съветва сутринта в началото на режима да се казва фомулата: „Божията любов носи изобилния и пълен живот.“ (3 пъти) След нея се казва формулата за житния пост: „Господи, приеми ме в лечебницата на природата за десет дни.“ (3 пъти) Тази формула се казва само веднъж при започване на житния режим, а при всяко хранене се казва първата формула.По време на житния режим е препоръчително да пием предимно гореща вода, подправена с лимонов сок и мед. Най-добре е да не разтваряме меда във водата, а да го ядем с лъжичка, която ще поставяме на горната част на небцето. Като отпиваме от водата, медът постепенно ще се разтвори и ще се усвои по-добре. Чрез този начин на хранене ние ще захраним мозъчните си центрове с хранителни вещества, усвоени в устата, а не чрез стомаха. Житото ще ядем, като преди да го преглътнем, ще го дъвчем бавно поне 99 пъти. Преди да изядем ябълката, нека я подържим в ръка, да я разгледаме, да се свържем с нейната аура, да й се порадваме, да благодарим на дървото, на слънцето и т.н. Хубаво е да спазваме правилото дадено от Учителя да се храним с любов и благодарност. Добре е да съберем семките от ябълките от поста и да ги посадим на подходящо място. По този начин ще изразим нашата благодарност за нейната саможертва.&
По време на житния режим не употребяваме никаква сол. През тези дни ставаме слънчеви хора, винаги усмихнати и не допускащи в себе си никакви отрицателни мисли, чувства и постъпки. Постът реално е 30 дни: • 10 дни при подготовката, която е хранителна и психологическа, като се консумират повече плодове и зеленчуци, пият се чайове и достатъчно вода. Като цяло е необходимо да се понамали останалата храна, като се опитаме да подобрим и алкално-киселият баланс в организма ни. • 10 дни хранене с лимец, орехи и ябълки. • 10 дни захранване, като отпостим с „ангелска супа” (варени цели картофи, малко сол, лимон и магданоз). Друг вариант на поста е да се консумира само лимец, накиснат или ненакиснат (суров, сух) и да се пие повече вода. Този пост засилва волевите качества спрямо глада, но и процесът на пречистване е много по-силен. Тялото се преустройва на по-високи вибрации, духът засиява, душата се изпълва с мекота и блаженство. 🙂"
"Ето и два варианта за изпълнение на поста. 🙂 Подготовка: Разделяме един килограм жито (негрухана пшеница или лимец) на 10 равни части. Разделяме за всеки ден по 100 гр. жито (то съдържа всички елементи, необходими за поддържането на живота), три ябълки (за сърцето), девет ореха (за мозъка), шест-осем чаши гореща вода (изворна,5 но не минерална).
Приготвяне на житото:
Вечерта, преди да започнем житния5 режим, измиване хубаво 100 грама жито и го накисваме в хладка вода (стайна температура). Най-удобно ще бъде да се използва стъклен буркан, като могат да се поставят от вечерта и ще бъдат готови на сутринта за консумация. По този начин в тях се активира процесът на покълване, като водата стимулира да& се засилят всички свойства и качества на лимеца. Хубаво би било, ако не се ползва хлорирана вода, а по-скоро изворна или филтрирана. На следващата сутрин внимателно изливаме от термоса само житната вода и я изпиваме на гладно, като може да добавим мед и лимон за вкус.
Житото разделяме на 3 равни части (за закуска, обяд и вечеря). Когато го ядем, можем да си го подслаждаме с мед.5 Учителят съветва сутринта в началото на режима да се казва фомулата: „Божията любов носи изобилния и пълен живот.“ (3 пъти) След нея се казва формулата за житния пост: „Господи, приеми ме в лечебницата на природата за десет дни.“ (3 пъти) Тази формула се казва само веднъж при започване на житния режим, а при всяко хранене се казва първата формула.По време на житния режим е препоръчително да пием предимно гореща вода, подправена с лимонов сок и мед. Най-добре е да не разтваряме меда във водата, а да го ядем с лъжичка, която ще поставяме на горната част на небцето. Като отпиваме от водата, медът постепенно ще се разтвори и ще се усвои по-добре. Чрез този начин на хранене ние ще захраним мозъчните си центрове с хранителни вещества, усвоени в устата, а не чрез стомаха. Житото ще ядем, като преди да го преглътнем, ще го дъвчем бавно поне 99 пъти. Преди да изядем ябълката, нека я подържим в ръка, да я разгледаме, да се свържем с нейната аура, да й се порадваме, да благодарим на дървото, на слънцето и т.н. Хубаво е да спазваме правилото дадено от Учителя да се храним с любов и благодарност. Добре е да съберем семките от ябълките от поста и да ги посадим на подходящо място. По този начин ще изразим нашата благодарност за нейната саможертва.&
По време на житния режим не употребяваме никаква сол. През тези дни ставаме слънчеви хора, винаги усмихнати и не допускащи в себе си никакви отрицателни мисли, чувства и постъпки. Постът реално е 30 дни: • 10 дни при подготовката, която е хранителна и психологическа, като се консумират повече плодове и зеленчуци, пият се чайове и достатъчно вода. Като цяло е необходимо да се понамали останалата храна, като се опитаме да подобрим и алкално-киселият баланс в организма ни. • 10 дни хранене с лимец, орехи и ябълки. • 10 дни захранване, като отпостим с „ангелска супа” (варени цели картофи, малко сол, лимон и магданоз). Друг вариант на поста е да се консумира само лимец, накиснат или ненакиснат (суров, сух) и да се пие повече вода. Този пост засилва волевите качества спрямо глада, но и процесът на пречистване е много по-силен. Тялото се преустройва на по-високи вибрации, духът засиява, душата се изпълва с мекота и блаженство. 🙂"